TEHNIČNE LASTNOSTI

 

Občutek igre na prostem

 
ODPRTO ALI ZAPRTO? Idealna rešitev za vse vremenske pogoje. V poletnih mesecih lahko razprete ali odstranite stranske stene in uživate v vašem priljubljenem športu, kot da ste na prostem. Pozimi pa boste zaščiteni pred mrazom, dežjem in snegom. Te lastnosti vam zagotavljajo finančno donosnost naložbe, saj boste lahko podaljšali vadbeno sezono in ne boste odvisni od vremenskih razmer.
 

Prosojno prekritje

 
Izbrane prosojne tkanine zagotavljajo naravno in enakomerno osvetlitev,  omogočajo zniževanje stroška razsvetljave ter prihranka pri računih za elektriko. 
 

 

Hitra gradnja

 
Naše hitro montažne konstrukcije se lahko postavijo čez nove ali obstoječe objekte. Nikakršni ali le enostavnejši temelji so potrebni za montažo, kar omogoča precejšnji prihranek pri investiciji. 
 
 

Stabilnost v težkih vremenskih pogojih

 
Naše konstrukcije ustrezajo najvišjim mednarodnim standardom in lahko kljubujejo velikim snežnim padavinam in močnemu vetru. Zagotavljamo izjemno stabilnost skladno z lokalnimi predpisi.
 
 
Lahko se gradijo na območjih z obilnimi snežnimi padavinami, saj so konstruirane tako, da se na njih ne nabira sneg zaradi naslednjih razlogov:
 
  • Tkanina je napeta v obe smeri »PRECONTRAINT*« inovacija, kar prepreči raztezanje pod težo snega in nastajanje vodnih žepov. Hkrati zagotovi izvrstno zmožnost zdrsa snega z objekta.
  • Nosilci so ločno upognjeni tako, da omogoča zdrs snega v kapnem delu in ne kot pri običajnih platnenih strehah, kjer se sneg v kapnem delu navadno zadrži in obremenjuje konstrukcijo.
  • Najmanjši naklon strehe je 25 stopinj, kar še izboljšuje drsenje snega z objekta.
 
V praksi je dokazano, da sneg z lahkoto zdrsne z objekta. Zgoraj navedeni razlogi zagotavljajo, da se tudi v ekstremnih podnebnih razmerah, na objektu ne bo nabiral sneg. Objekt je projektiran skladno s smernicami evropskega standarda EN 13782
 

Izolativnost

 
Naše hitromontažne športne dvorane je možno po potrebi izolirati.